Proyecto Meitner

Recordant a Lise Meitner

16 de setembre

Proyecto Meitner

del 16 de setembre al 19 de setembre de 2021
ESPECTACLE JA PASAT
Recordant a Lise Meitner

Un muntatge potent i atractiu amb excel·lents interpretacions

Lise Meitner, dona, jueva i codescubridora de la fissió nuclear va fugir de l'Alemanya nazi. Després del seu forçós exili a Suècia, es veu espentada a la més absoluta austeritat científica i econòmica a causa dels interessos particulars del seu amfitrió, Manne Siegbahn. En 1944, l'únic guardonat amb el Premi Nobel pel descobriment de la fissió nuclear seria el seu estret col·laborador, Otto Hahn. El tribunal va ignorar el paper essencial que va exercir Meitner en el procés. Com els recorda la història? Quina importància donem a les nostres científiques? S'ha fet justícia amb Lise Meitner?

El dramaturg i professor d'història de la ciència Robert Marc Friedman proposa un text intens i reivindicatiu sobre la figura de Lise Meitner, traduït a diversos idiomes i representat en teatres de tot el món. L'adaptació espanyola és un muntatge apassionant i absorbent signat per CRIT Companyia de Teatre sota la direcció escènica d'Anna Marí.

'Projecte Meitner - Recordant a Lise Meitner' és un espectacle produït pel IFIC, centre mixt del CSIC i la UV, i la companyia de teatre CRIT, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació, l'Institut Valencià de Cultura, la Fundació General CSIC i la Unitat de Igualtat de la Universitat de València.


Què ha dit la premsa

"Projecte Meitner ens permet veure com un conflicte històric es converteix en un drama íntim, i viceversa. El complex transformat en transparent. Natural. Viu, gràcies a aqueixa manera tan pròxima, tan sensible, d'abrigallar a cada personatge. (...) Posant a cada espectador en el lloc del drama i en l'emoció de les paraules". (Óscar Brox, Revista Détour)

"Projecte Meitner és una peça on tot encaixa. És un espectacle molt necessari des del punt de vista social, tant per la necessitat de facilitar l'accés a la ciència com per proporcionar models professionals de dones brillants". (Inma Garín, Cartelera Túria)

"Un muntatge potent i atractiu amb excel·lents interpretacions". (José Vicente Peiró, Les Provincias)


Descàrrega ací el programa de mà de Proyecto Meitner.

Robert Marc Friedman
Anna Marí
Victoria Salvador
Ávaro Báguena
Panchi Vivó
Durada
65min.

Preus

Olympia Metropolitana S.A ha sido beneficiario del Fondo Europeo de Desarrollo Regional cuyo objetivo es mejorar el uso y la calidad de las tecnologías de la información y de las comunicaciones y el acceso a las mismas y gracias al que ha desarrollado los proyectos de "Auditoría Técnica de Seguridad" y "Análisis de Vulnerabilidades.", para la mejora de competitividad y productividad de la empresa. A partir del 1 de diciembre de 2022. Para ello ha contado con el apoyo del programa Ciberseguridad de la Cámara de Comercio de Valencia. Una manera de hacer Europa
Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas