Ay Carmela

Dirigida per José Carlos Plaza

29 de novembre
29 de novembre

Ay Carmela

Del 29 de novembre al 3 de desembre de 2023
ESPECTACLE JA PASAT
Ay Carmela
Dirigida per José Carlos Plaza

Una obra imprescindible, un muntatge exquisit i replet d'una sensibilitat necessària en els temps en els quals vivim. Del 29 de novembre al 3 de desembre María Adánez i Joaquín Notario protagonitzen ¡Ay, Carmela!, un "text contemporani amb voluntat de clàssic", coincideixen a assenyalar els protagonistes, que personifiquen a Paulino i Carmela en l'obra de José Sanchís Sinisterra, que dirigeix José Carlos Plaza.

Carmela i Paulino són una parella d'actors que creua per error la línia que separa els dos bàndols contrincants de la guerra civil espanyola. Tots dos artistes es veuran forçats a improvisar una vetlada teatral per a celebrar la derrota del "enemic" en la vila de Belchite, un poble de Saragossa que l'Exèrcit Nacional acaba de "alliberar". No obstant això, el que comença com un divertit homenatge als vencedors acaba com una tràgica comèdia.


Carmela torna una vegada i una altra. Torna el seu record contra l'oblit. L'evoquem perquè el seu esperit no es perdi en el còmode món de la indiferència. Torna a alertar-nos, a cridar-nos amb la seua presència que l'ou de la serp, que sempre ha estat aquí, s'està trencant.o.

El nostre somni d'un món de tolerància, de comprensió, de permissivitat cap al diferent, d'igualtat, de solidaritat, de justícia social es va esquerdant i el món feixista d'intransigència, tossuderia, obstinació, testarrudesa avança tan incompressible com imparablement. Carmela és la nostra memòria i la nostra culpa com ho és de 'El Paulino' , el 'cagón'. A qui ens recordarà?

Però aquí està Carmela amb la seua veritat, el seu vitalisme, la seua passió i la seua valentia. Carmela: exemple d'amor feia la vida i cap als altres, valors que està dins de l'ànima de les bones persones. Carmela: reivindicació de la bondat tan injuriada en aquests dies.

Carmela és divertida, brillant i descarada. Pura arrel, pura sang. No pensa molt, conviu amb els que l'envolten, sent i pateix. Un ésser sense cultura, sense sofisticacions, sense prejudicis que és carn viva, sensible al dolor dels altres.

I Carmela se sacrifica perquè no pot viure en un món podrit. 'Pobre país que necessita herois'.

I nosaltres agafem aire amb la major alegria i profunditat possibles per a tornar a sospirar: Ai, Carmela!

José Carlos Plaza

LA CRÍTICA HA DIT

"Ay, Carmela! una obra imprescindible, un muntatge exquisit i replet d'una sensibilitat necessària en els temps en els quals vivim."

"Joaquín Notario està incommensurable en el seu paper... Una interpretació superba en la qual broda tots i cadascun dels matisos del personatge."

"María Adánez està fabulosa en el seu paper de Carmela. La seua interpretació ho té tot, expressió corporal, soltesa sobre cada racó de l'escenari, ball i fins i tot cant. Una delícia d'elenc."

Autor
José Sanchís Sinisterra
Direcció
José Carlos Plaza
Intèrprets
María Adánez
Joaquín Notario
Durada
110min.

Preus

DIMECRES I DIJOUS
Pati de butaques 22€
Pis preferent (amfiteatre) i llotges 1r pis 18€
Llotges 2n pis 15€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

DIVENDRES A DIUMENGE
Pati de butaques 26€
Pis preferent (amfiteatre) i llotges 1r pis 24€
Llotges 2n pis 22€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada.

Descomptes

DESCOMPTES GENERALS:
20% dte. Carnet Jove/Universitari, Carnet Jubilat/C. Popular, menors de 14 anys i presentant en taquilla una entrada del Teatre Olympia.
50% dte.* Professionals del sector i xiquets de 0 a 4 anys.

GRUPS:*
25% dte. a partir de 20 persones +1 invitació cada 20.

VISIBILITAT REDUÏDA:
30% dte. visibilitat reduïda.

*Únicament en taquilla. 
+info i reserves de grups en el 963 536 113.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables al costat d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte les despeses de gestió per entrada, tant en la venda online com en taquilla. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte, si escau.
Olympia Metropolitana S.A ha sido beneficiario del Fondo Europeo de Desarrollo Regional cuyo objetivo es mejorar el uso y la calidad de las tecnologías de la información y de las comunicaciones y el acceso a las mismas y gracias al que ha desarrollado los proyectos de "Auditoría Técnica de Seguridad" y "Análisis de Vulnerabilidades.", para la mejora de competitividad y productividad de la empresa. A partir del 1 de diciembre de 2022. Para ello ha contado con el apoyo del programa Ciberseguridad de la Cámara de Comercio de Valencia. Una manera de hacer Europa
Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas
Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte
Ayudas
Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU
Ayudas Ayudas