Galdós enamorado

Con Emilio Gutiérrez Caba y María José Goyanes

02 de febrer

Galdós enamorado

Del 2 al 6 de febrer de 2022
ESPECTACLE JA PASAT
Galdós enamorado
Con Emilio Gutiérrez Caba y María José Goyanes

El text del dramaturg Alfonso Zurro és una divertida comèdia amb molta intriga i ficció entorn de la relació sentimental i epistolar que van mantindre Benito Pérez Galdós i Emilia Pardo Bazán.

La relació entre aquests dos gegants de la literatura espanyola va quedar reflectida, i bastant ben detallada, en la correspondència que es van intercanviar. Aquestes cartes, de les quals només es conserven les que va escriure Donya Emilia, són la base de ficció d'aquesta obra que interpretaran dos grans de l'escena espanyola: María José Goyanes i Emilio Gutiérrez Caba.

«Miquiño, mi bien: me están volviendo tarumba tus cartitas. Creo que jamás escribiste con tanta sencillez, con una gracia más bonita y más tierna. No sé las veces que he leído esta última epístola, ni el bien que me hizo, ni cuánto se me humedecieron los ojos... Un beso del fondo del alma»

«Pánfilo de mi corazón: rabio también por echarte encima la vista y los brazos y el cuerpote todo. Te aplastaré. Después hablaremos dulcemente de literatura y de la Academia y de tonterías. ¡Pero antes morderé tu carrillito!»


NOTES DE L'AUTOR

Potser això només és un somni, un somni en el qual hem col·locat a Don Benito Pérez Galdós i a Donya Emilia Pardo Bazán perquè dialoguen, xarren, i ens compten coses sense els encotillaments de fingits realismes huitcentistes.

Un somni per a traslladar a l'espectador actual per l'ahir, el hui i el demà dels nostres protagonistes. Què serà d'ells dins de cent o dos-cents anys? Imaginem...

Somiem, i sabem que Don Benito i Donya Emília es van estimar, nosaltres també estimem la seua literatura, la seua història, aqueixa passió oculta, impossible, en una Espanya pobletana, caduca, manipulada, preocupant... Món marcit. Governs decadents.

Polítics corruptes. Futur sense il·lusió. Crisi. Sempre estem en crisi. I en aquesta terra erma i consumida també sorgeix l'amor. Un amor prohibit. Impossible. Subterrani. Que va passar ocult en el seu temps. Del qual ningú es va assabentar?

Somiem i estimem la seua literatura, la seua capacitat de fabular, ficcionar, inventar històries... i aconseguir despertar l'interés de l'espectador. A més jugarem amb el temps on la narrativa pot saltar sobre ell, desdoblegar-lo, anar i vindre, fins i tot portar-ho a l'altre costat de l'imaginari i... gaudir.

Desitjaríem que vostés ens acompanyaren en aquest viatge teatral, anirem de la mà de Donya Emilia i Don Benito.

Alfonso Zurro

Text i direcció
Alfonso Zurro
Intèrprets
Emilio Gutiérrez Caba
María José Goyanes
Durada
85min.

Preus

DIMECRES I DIJOUS:
Pati, amfiteatre i llotges 1º pis 22€
Llotges 2º pis 15€

RESTA DE DIES:
Pati, amfiteatre i llotges 1º pis 26€
Llotges 2º pis 22€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada.

Descomptes

DESCOMPTES GENERALS:
20% dte. Carnet Jove/Universitari, Carnet Jubilat/C. Popular, menors de 14 anys i presentant en taquilla una entrada del Teatre Olympia.
30% dte. visibilitat reduïda.
50% dte. Professionals del sector i xiquets de 0 a 4 anys.

GRUPS:*
25% dte. a partir de 20 persones +1 invitació cada 20.

VISIBILITAT REDUÏDA:
30% dte. en determinades butaques de llotges.

*Únicament en taquilla. 
+info i reserves de grups en el 963 536 113.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables al costat d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte les despeses de gestió per entrada, tant en la venda online com en taquilla. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte, si escau.
Olympia Metropolitana S.A ha sido beneficiario del Fondo Europeo de Desarrollo Regional cuyo objetivo es mejorar el uso y la calidad de las tecnologías de la información y de las comunicaciones y el acceso a las mismas y gracias al que ha desarrollado los proyectos de "Auditoría Técnica de Seguridad" y "Análisis de Vulnerabilidades.", para la mejora de competitividad y productividad de la empresa. A partir del 1 de diciembre de 2022. Para ello ha contado con el apoyo del programa Ciberseguridad de la Cámara de Comercio de Valencia. Una manera de hacer Europa
Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas
Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte
Ayudas
Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU
Ayudas Ayudas