Los hermanos Machado

La ruptura de les dues Espanyes

15 de febrer

Los hermanos Machado

Del 15 al 19 de febrer de 2023
ESPECTACLE JA PASAT
La ruptura de les dues Espanyes

Los hermanos Machado és la història d'un viatge dins d'una casa. Los hermanos Machado és la conversa que mai es va tindre, aqueix llarg diàleg on sorgeix el no dit, el callat, el per dir. Los hermanos Machado és un recorregut per la relació fraterna, plena d'afecte, de comprensió... de recels, dependència i necessitat de fractura. Los hermanos Machado és fraternitat, és ruptura, tal vegada retrobament. Los hermanos Machado és un tu a tu, entre els personatges i entre els actors; i entre aquests i el públic.

Amb la seua habitual clarividència Antonio Machado, el poeta més jove de la Generació del 98, ja cantava a les dues Espanyes abans de patir-les en la terrible Guerra Civil. Antonio Machado és el paradigma de l'amant d'aquest país, apassionat dels seus paisatges i les seues gents, meditabundo pensador transido per l'esperit del 98, sempre va voler veure canviar per a millor aquesta terra de camps. I va apostar personalment per això espentant un republicanisme en el qual creia de manera racional i visceral a un temps. Per això va estar amb la República des del minut un i per això la va defensar fins al final enfront dels qui l'abandonaven en una guerra fratricida.

"Españolito que vienes 

al mundo, te guarde Dios.

Una de las dos Españas

ha de helarte el corazón."

-Antonio Machado

A l'altre costat de la trinxera el seu germà major, Manuel, aquell que li va conduir en els seus primers passos poètics i vitals, aquell amb el qual va conéixer l'èxit social de les seues autories compartides com a autors de teatre, aquell germà a qui sempre va poder recórrer estava ara a Burgos del costat dels revoltats. Malgrat aquesta situació mai escriurien res en contra l'u de l'altre. Tota una guerra això sí sabent que un feia el que més podia fer mal a l'altre; donant discursos, escrivint poemes, acceptant acadèmies. Dient que no hi havia dos Espanyes sinó una, gran i lliure i acabdillada Espanya.

"De tu soberbia campaña, 

Caudillo noble y valiente, 

ha resurgido esplendente 

una y grande y libre España."

-Manuel Machado

SINOPSI

Situats en bàndols diferents Antonio ha romàs fidel a la República fins al final mentre que Manuel, no obstant això, ha estat a Burgos escrivint lloes a Franco. Quan Antonio mor a Cotlliure, Manuel viatja fins allí des de Burgos a la casa que compartien la seua mare i el seu germà. A Cotlliure es troba amb la mort de la seua mare als dies d'Antonio i així doncs el seu germà José li retira la paraula.

Amb aquest passat a l'esquena, Manuel no pot deixar de rememorar al seu germà Antonio a la seua casa, i té amb ell la llarga conversa que no va poder tindre durant la guerra. Eixe diàleg dolorós i guaridor servirà perquè tots dos recorden tot el viscut junts: els seus anys com a autors teatrals d'èxit, els amors d'un i l'altre, la seua joventut de bohemis modernistes, la seua infància en un pati de Sevilla... Són família malgrat tot, encara que ara siguen una gran família trencada i separada per la mort... o no.

Direcció
Carlos Martín
Text
Alfonso Plou
Producció
María López Insausti
Música en directe
Alba Gallego
Composició musical
Gonzalo Alonso
Espai escènic
Carlos Martín
Escenografia
Oscar Sanmartín
Vestuari
Ana Sanagustín
Decortas
Jesús Sancho Cuartero
Fotografia
Marcos Cebrián
Equip de producció
Pilar Mayor y Pilara Pinilla
Intèrprets
Carlos Martín
Félix Martín
Alba Gallego

Preus

DIMECRES A DIVENDRES
Pati de butaques 16€
Pis preferent (amfiteatre) i llotges 1r pis 14€
Llotges 2n pis 10€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

DISSABTE I DIUMENGE
Pati de butaques 20€
Pis preferent (amfiteatre) i llotges 1r pis 18€
Llotges 2n pis 12€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada.

Descomptes

VENDA ANTICIPADA:
20% dte. per venda anticipada en la funció del dissabte a les 20.30h (no aplicable el mateix dia de la funció).

DESCOMPTES GENERALS:
20% dte. Carnet Jove/Universitari, Carnet Jubilat/C. Popular, menors de 14 anys i presentant en taquilla una entrada del Teatre Olympia.
50% dte.* Professionals del sector i xiquets de 0 a 4 anys.

GRUPS:*
25% dte. a partir de 20 persones +1 invitació cada 20.

VISIBILITAT REDUÏDA:
30% dte. visibilitat reduïda.

*Únicament en taquilla. 
+info i reserves de grups en el 963 536 113.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables al costat d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte les despeses de gestió per entrada, tant en la venda online com en taquilla. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte, si escau.
Olympia Metropolitana S.A ha sido beneficiario del Fondo Europeo de Desarrollo Regional cuyo objetivo es mejorar el uso y la calidad de las tecnologías de la información y de las comunicaciones y el acceso a las mismas y gracias al que ha desarrollado los proyectos de "Auditoría Técnica de Seguridad" y "Análisis de Vulnerabilidades.", para la mejora de competitividad y productividad de la empresa. A partir del 1 de diciembre de 2022. Para ello ha contado con el apoyo del programa Ciberseguridad de la Cámara de Comercio de Valencia. Una manera de hacer Europa
Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas
Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte
Ayudas
Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU
Ayudas Ayudas