Torquemada

Amb Pedro Casablanc com a protagonista

16 de desembre
16 de desembre

Torquemada

Del 16 al 19 de desembre de 2021
ESPECTACLE JA PASAT
Amb Pedro Casablanc com a protagonista

Basat en la tetralogia de les novel·les de Torquemada de Benito Pérez Galdós

"En el teatre i en la novel·la, Benito Pérez Galdós sempre buscava la veritat, l'autenticitat. Va ser un renovador de l'obsoleta i decadent escena espanyola de finals del segle XIX i principis del XX. I estava en contacte amb tots els corrents europeus, representades per figures com Ibsen, Strindberg, Wilde, Shaw, Antoine, Jarry, Pirandello, Chejov i Stanislavski, per descomptat. La seua realitat està més prop de la nostra del que podria semblar a simple vista.

S'ha dit que Benito Pérez Galdós es va passar la vida sencera revisant la història d'Espanya. M'atreviria a dir que tampoc va voler ser alié a la història d'Europa. L'autor canari era un europeista convençut. Ja va sent hora de situar al nostre autor en l'òrbita europea. I amb el relleu internacional que es mereix. Galdós viu el lent ocàs d'un món antic, temps convulsos a nivell polític i social. Els diners, la fortuna, són els nous déus finiseculars; els usurers, els canvistes, els banquers; la nova jerarquia eclesiàstica. I Galdós té la necessitat de donar vida a la seua Torquemada en aqueix moment històric. A Europa, els Balzac, els Zola, els Tolstoi, els Dickens, els Dostoievski parlen també dels diners i els seus acòlits, dels avars, dels usurers... també dels abusos polítics i dels canvis socials.

Juan Carlos Pérez de la Fuente


L'obra porta a escena la tetralogia de les novel·les de Torquemada (1889-1895): Torquemada en la foguera, Torquemada en la creu, Torquemada en el purgatori i Torquemada i Sant Pere.

Compte el que podríem definir com l'Ascensió i Caiguda de Francisco Torquemada, miserable usurer de barri que presumeix (encara que mai li creguem) de descendir del cèlebre inquisidor i a qui una sèrie d'imprevistos esdeveniments converteix primer en empresari respectable, després en senador, i més tard en marqués, per a finalment veure's obligat a qüestionar el sentit de tota la seua escalada social en trobar-se cara a cara amb la malaltia i la mort.

Estem en ple segle XXI, encara sota els efectes de la gran crisi i en l'epicentre d'una pandèmia. No hi ha moment més propici per a degustar a Galdós. La crítica sempre ha dit que la crisi era econòmica, però també de valors. I ací apareix amb totes les seues potències Galdós i la seua Torquemada.


Descàrrega ací el programa de mà de Torquemada

Autor
Benito Pérez Galdós
Adaptació
Ignacio García May
Direcció
Juan Carlos Pérez de la Fuente
Intérprets
Pedro Casablanc
Durada
90min.

Preus

DIJOUS:
Pati, amfiteatre i llotges 1º pis 20€
Llotges 2º pis 18€

DIVENDRES A DIUMENGE:
Pati, amfiteatre i llotges 1º pis 24€
Llotges 2º pis 20€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada.

Descomptes

PROMOCIÓ ESPECIAL:
20% dte. en les funcions de dijous i divendres.

DESCOMPTES GENERALS:
20% dte. Carnet Jove/Universitari, Carnet Jubilat/C. Popular, menors de 14 anys i presentant en taquilla una entrada del Teatre Olympia a partir del 2 de desembre.
50% dte. Professionals del sector i xiquets de 0 a 4 anys.

GRUPS:*
25% dte. a partir de 20 persones +1 invitació cada 20.

VISIBILITAT REDUÏDA:
30% dte. en determinades butaques de llotges.

*Únicament en taquilla. 
+info i reserves de grups en el 963 536 113.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables al costat d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte les despeses de gestió per entrada, tant en la venda online com en taquilla. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte, si escau.
Olympia Metropolitana S.A ha sido beneficiario del Fondo Europeo de Desarrollo Regional cuyo objetivo es mejorar el uso y la calidad de las tecnologías de la información y de las comunicaciones y el acceso a las mismas y gracias al que ha desarrollado los proyectos de "Auditoría Técnica de Seguridad" y "Análisis de Vulnerabilidades.", para la mejora de competitividad y productividad de la empresa. A partir del 1 de diciembre de 2022. Para ello ha contado con el apoyo del programa Ciberseguridad de la Cámara de Comercio de Valencia. Una manera de hacer Europa
Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas
Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte
Ayudas
Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU
Ayudas Ayudas