Una Luz Tímida

Amor lèsbic en els temps de franquisme

14 de febrer
14 de febrer

Una Luz Tímida

Del 14 al 25 de febrer de 2024
ESPECTACLE JA PASAT
Amor lèsbic en els temps de franquisme

Un espectacle inspirat en una història real de dues mestres de València

Àfrica Alonso porta esta història, inspirada en fets reals, als escenaris, de la mà de la direcció de Marilia Samper, la música d'Andrea Puig i amb un format únic. La combinació de text i música en una obra que pretén trencar amb el silenci, i reivindicar les vides de les lesbianes com el que són: la memòria històrica del nostre país.

Isabel és una jove professora d'història d'una escola en els anys del franquisme a Espanya i està profundament enamorada de Carmen, la professora de literatura.

Sense voler, però sense poder evitar-ho, naix una història d'amor entre les dos que pareixerà que acaba quan la família de Carmen, d'ideals fortament conservadors, l'obliga a internar-se en un hospital de malalts psiquiàtrics per a curar-se d'este amor que no pot ser i que no està ben vist.

Temps després, Carmen torna a casa amb Isabel, deixant arrere família, hospital i treball, havent d'enfrontar ara a les seqüeles que els electro-shocks que ha estat rebent en l'hospital li han causat. Isabel intentarà ajudar-la a sobreviure fins a les últimes conseqüències.

Aquesta història d'amor que les uneix, en un context de por i opressió, es converteix en una lluita entre el que la societat espera de les dones i la seua voluntat de viure en llibertat i sense complexos.

Descàrrega ací el programa de mà d'Una llum tímida

Que diu el públic i la premsa

"Una luz tímida és un d'eixos regals que a vegades ens trobem en la cartellera. Les dues protagonistes fan un treball encomiable i la partitura, interpretada en directe per una guitarra i un violoncel, és exquisida".

"Una obra musical contundent, sentida i valenta que dona visibilitat a una part del col·lectiu LGTBIQ".

"Que el relat oficial siga just i que no ho expliquen, com sempre, els guanyadors. Fer cultura és això: posar en dubte el sistema imperant."

"Una obra potent i amb una qualitat esplèndida. L'espectador se sent totalment captivat davant una narrativa realista, que no perd el gust artístic i poètic en algunes parts. Hi ha una sensibilitat darrere que traspassa l'escenari i així se sent al pati de butaques".

Text
Àfrica Alonso
Música
Andrea Puig
África Alonso
Intèrprets
Àfrica Alonso
Júlia Jové
Guitarra
Cèlia Varón
Cello
Marta Pons
Clara Riveire
Durada
100min.

Preus

DIMECRES A DIVENDRES
Pati de butaques 20€
Pis preferent (amfiteatre) i llotges 1r pis 18€
Llotges 2n pis 15€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

DISSABTES I DIUMENGES
Pati de butaques 22€
Pis preferent (amfiteatre) i llotges 1r pis 20€
Llotges 2n pis 18€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada.

Descomptes

DESCOMPTES GENERALS:
20% dte. Carnet Jove/Universitari, Carnet Jubilat/C. Popular, menors de 14 anys i presentant en taquilla una entrada del Teatre Olympia.
50% dte.* Professionals del sector i xiquets de 0 a 4 anys.

GRUPS:*
25% dte. a partir de 20 persones +1 invitació cada 20.

VISIBILITAT REDUÏDA:
30% dte. visibilitat reduïda.

*Únicament en taquilla. 
+info i reserves de grups en el 963 536 113.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables al costat d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte les despeses de gestió per entrada, tant en la venda online com en taquilla. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte, si escau.
Olympia Metropolitana S.A ha sido beneficiario del Fondo Europeo de Desarrollo Regional cuyo objetivo es mejorar el uso y la calidad de las tecnologías de la información y de las comunicaciones y el acceso a las mismas y gracias al que ha desarrollado los proyectos de "Auditoría Técnica de Seguridad" y "Análisis de Vulnerabilidades.", para la mejora de competitividad y productividad de la empresa. A partir del 1 de diciembre de 2022. Para ello ha contado con el apoyo del programa Ciberseguridad de la Cámara de Comercio de Valencia. Una manera de hacer Europa
Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas Ayudas
Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte
Ayudas
Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU
Ayudas Ayudas